Bratsvo i jedinstvo

Kot vsako leto na začetku smučarske sezone se z agencijo SKIFUN odpravimo na 2-3 smučarske openinge, kjer za njihove goste organiziramo test Rossignol-ovih smuči.

Letos smo se odpravili na dva in sicer Arabbo in Anteninsk i Opening v Bad Kleinkirchheim-u. Na prvem so bli pogoji res vrhunski za smučarijo, sonce, dober sneg in urejena smučišča. Na drugem žal slabši, ampak je blo pa zato več zabave. 🙂

In prav na eni od teh zabav sem spoznal dva dečka iz Srbije, ki sta bila na openingu z družbo iz Slovenije (med njimi tudi nekaj mojih znancev/prijateljev). Takoj smo se “skompali” in 3 dnevna zabava je bila neizbežna. 🙂 Zadnji dan pred odhodom smo si izmenjali kontakte in poslovili z namenom, da se bomo slišali.

Nekaj dni po tem sem se odpravil v Beograd, saj sem imel šolanje za srbske prodajalce, ki prodajajo Rossignol opremo. Seveda sem kontaktiral svoja nova znanca (Aleksandar in Vlada – poznal sem jih cele 3 dni), ki živita ravno v Beogradu, če se kaj vidimo in dobimo na kakšni pijači.

Odgovor od Saleta je bil: “Pa šta pitaš!? Planiraj da idemo u grad i spavaš kod mene!” Presenečen in vesel odgovora sem tako odpovedal razervacijo, ki sem jo imel v IN Hotelu in se četrtek popoldan odpravil proti Beogradu. Okoli sedme ure zvečer, me je na postaji nasproti Beograjske Arene že čakal Vlada in me pospremil do Saletovega stanovanja. Dobrodošlica je bila taka, kot bi se poznali že celo večnost, na mizi večerja z vsemi nacionalnimi dobrotami in totalno sproščen pogovor. Seveda sem jima že v naprej povedal, da ga preveč v noč ne smemo “biksat”, ker imam pomemben opravek naslednji dan. Kljub temu, smo morali še na eno večerjo, saj nas je tja povabil moj prijatelj in veliki gurman Vlado – uvožen slovenc, ki zdaj živi v Beogradu kjer se je že popolnoma infiltriral 🙂  Rastavracija se imenuje Mala fabrika ukusa in vam jo toplo priporočam ko boste v BG. TOP hrana in ambient.

Seveda večera nismo smeli zaključit brez obiska vsaj enega nočnega kluba. Teatro je trenutno eden najbolj “in” klubov trenutno v BG-u. Bil je četrtek zvečer in vsepovsod polno ljudi, ki se zabavajo kot da o recesiji ni ne duha, ne sluha. Ko sem vprašal ali je to zato, ker je veseli december in se bliža vikend, sta mi odgovorila, da je tako v BG-u vsak dan v letu! Naj bo nedelja, ponedeljek ali pa vikend. Potem se res zamisliš glede na to, da ljudje tam delajo za 200-250€ na mesec.

Drugi dan, sem se po vrhunskem zajtrku v eni od Beograjskih pekarn, kamor me je odpeljal Sale odpravil na sedež naših partnerjev Planet Bike in dobro opravil svojo dolžnost. Prodajalci so me bili zelo veseli in imeli kopico zanimivih vprašanj. Dogovorili smo se tudi za test smuči 1x v začetku marca na Kopaoniku, kjer bodo organizirali tudi mini tekmovanje z Juretom Koširjem. Varjamem, da bo zanimivo. 🙂

Vesel sem vsakega dneva ko spoznam novega prijatelja/lje. Še posebej pa, ko te sprejmejo kot družinskega člana. Hvala ti Sale in Vlada za gostoljubje! Upam, da se kmalu zopet vidimo in kaj novega ušpičimo! Seveda hvala tudi tebi Cene, ki si nas povezal in THX za hudo družbo Tomi, Domen, oba Primoža, Jure in Tadej – mišica! 😉 Skratka, NAJ ŽIVI BRATSTVO I JEDINSTVO!

Tu je pa še komad, ki se je v naših apartmajih na openingu največkrat “zarolal” in katerega sem si tudi sam največkrat vrtel pred tekmo. 🙂 #fullofenergy

Leave a Comment