dobrodelni dogodek in zaskrbljeni občani

Dobrodelnost ali pomoč sočloveku je ena od najplemenitejših stvari človeka. Dobrodelni dogodek pa za sabo potegne tudi zelo neplemenite stvari, katere večina ne vidi.

Ker s prijateljem že od leta 2016 organizirava dobrodelni dogodek GRUBIN memorial, za vsak korak dobro vem koliko časa, truda in živcev je potrebnih, da je dogodek izpeljan tako kot treba in da so zadovoljni tudi ljudje, ki na takem dogodku sodelujejo. Predvsem pa kaj je potrebno, da narišemo nasmeh na obraz tistemu, kateremu so namenjena zbrana sredstva.

renemlekuz.com dobrodelni dogodek in zaskrbljeni obcani grubin memorial

Vendar pa me po končanem dogodku po pozitivnem adrenalinu, izlivov čustev in objemov čaka pravo “torpediranje” iz vseh strani. Pa ne pozitivnih, da ne bo pomote.

Čeprav sem po vseh teh letih pripravljen na stvari, ki sledijo in lahko rečem, da imam že zelo debelo kožo, pa me določene stvari še vedno močno premaknejo.

Ko je dobrodelni dogodek mimo, se na mene vsujejo takšni in drugačni maili iz naslova zaskrbljeniobcani in podobni. Ti navajajo, da si ne vzamemo niti 5 minut za preverjanje družine ali oseb katerim namenjamo sredstva, da si je omenjena družina v preteklosti že kupila to in ono, da je v družini pristoten alkohol ipd.

Če bi si vzeli čas, bi videli kako sosed dve hiši naprej dosti bolj potrebuje stredstva kot dotična družina, da je v drugem kraju družina, kjer so izgubili mater dveh otrok, da je pri tretjih poplava odnesla pol hiše…

Skratka teh navedb in mailov po dogodku dobim ogromno. Najhuje pa je, da ti maili ne grejo samo do mene, pošiljajo jih tudi našim zvestim sponzorjem, partnerjem in donatorjem GRUBINEGA memoriala.

Verjemite mi, da se mi ni prijetno zagovarjati, ko me kliče zaskrbljen član uprave določenega sponzorja in želi pojasnila kaj se dogaja.

Sem človek, ki igra na odprte karte in si želi delati transparentno. Predvsem pa vsak, ki se ukvarja z dobrodelnostjo dobro ve, da je to nuja.

Zato ŠE KAKO DOBRO preverimo vsako družino, za katero se odločimo nameniti sredstva. Vsa ta leta delamo v povezavi z ZPM Moste-Polje in lokalnimi CSD-ji, kateri nam pripravijo podrobno poročilo o zgodovini in dogodkih določene družine. Vse z namenom, da grejo sredstva v prave roke.

Dejstvo je in s tem sem se že dolgo nazaj sprijaznil, da vsem pač na žalost ne moremo pomagati. Da pa naredimo zelo veliko, če vsaj malo pomagamo eni družini na leto.

Letos smo sredstva zbrali za družino Jesenšek iz okolice Litije. Koliko smo zbrali si lahko pogledate tukaj. 🙂

V teh letih od 2016 smo za družine zbrali več kot 70.000€ + obnove stanovanj in vsaj za nekaj časa narisali nasmeh na njihove obraze.

Kljub temu, da smo zaradi pandemije morali odpovedati 2 memoriala, smo lani brez dogodka za družino Rajh zbrali 7.000€, ter jim s pomočjo Delovne akcije prenovili tudi hišo. 2019 za družino Furjan 10.000€ in jim s tem denarjem sanirali streho. 2018 smo z zbranimi sredstvi 7 članiski družini Hren omogočili izdelavo 3 otroških sob na mansardi….

Želim si le, da bi ljudje, ki po naravi obrekujejo, svojo energijo usmerili v drugo smer, malo bolj pozitivno in če ne drugega, vsaj s kako lepo besedo soseda spravili v boljšo voljo.

Vse dobro in radi se mejte! 🙂

Leave a Comment